KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNY

Varga Oktoflex
 
|
premium

MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA >
Flexonyomó Premium

Technológia

Hajlékony falú csomagolóanyagok nyomtatását flexonyomógépek végzik. Ezeknek a gépeknek a gyártása a Varga-Flexo Kft. fő tevékenysége 27 éve. A Megrendelői igényeket kiszolgálva gyártunk
8 színes központi ellennyomó hengeres flexonyomógépeket a legmodernebb technológiák felhasználásával, kompakt kialakításban, kis helyigénnyel. Gépeinkre jellemző a minőségi nyomatok előállítása, a megbízható működés, a gyors átállás, a gazdaságos üzemeltetés, a rövid időn belüli megtérülés, egyszerű kezelhetőség, könnyű hozzáférhetőség és a gépmesterbarát burkolatok kialakítása. Az elektromos rendszert saját magunk fejlesztjük felhasználva a legújabb műszaki újításokat. Minden gépünkbe PLC és ipari PC vezérlést, frekvenciaváltót, szervo hajtást és színes érintőképernyős kezelőfelületet építünk. Az internetes távfelügyeleti rendszerünkkel a segítségnyújtás, hibajavítás mellett akár a gép szoftverfrissítését is el tudjuk végezni budapesti központunkból, közvetlenül a gépmesterekkel is egyeztethetünk költségek nélkül. A saját fejlesztésű szoftvereket a Megrendelők igénye szerint alakítjuk ki. A gépeink alap kivitelben is tartalmazzák a minőségi és gazdaságos nyomtatáshoz szükséges összes kiegészítő berendezést.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Előnyök

Előnyök

 • prémium nyomtatási minőség
 • díjnyertes design
 • gyors megtérülés
 • egyszerű kezelés, gyors betanulás
 • rövid átállási idő
 • nyomatellenőrző rendszer 100%-os nyomatkép megjelenítéssel
 • print 4.0 (ipar 4.0) hatékonyságnövelő automatizálás
 • minőségbiztosítási megoldások
 • alacsony üzemeltetési költségek
 • kompakt kialakítás, kis helyigény
 • technológiai támogatás és internetes távfelügyelet
 • prediktív karbantartás
 • kiváló értéktartás

Elismerések

Kiegészítők

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Flexonyomómű

Flexonyomómű

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | 8 szín - Központi ellennyomó

8 szín

8 színes robusztus öntöttvas gépváz 8 db flexonyomóművel. A nagy tömegű öntvényváz feladata a rezgéscsillapítás. A gépváz zárt egységként stabilitást biztosít a 8 db beépített flexonyomómű részére, melyet a két oldal összekötésére használt erős távtartók is segítenek.

Központi ellennyomó henger

Központi ellennyomó henger a csúcsminőségű nyomtatás alapfeltétele. A dupla falú, temperált, 1800 mm átmérőjű, 0,005 mm pontossággal megmunkált rozsdamentes felületű henger feladata az alapanyaganyag nyúlásmentességének biztosítása nyomtatás közben. Hengergörgős, karbantartásmentes, önbeálló csapágyazás hozzájárul a henger egyenletes forgásához. A temperáló berendezés az alapfelszereltség része. 

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Szervó hajtás-CNC nyomómű-Rezgéscsillapítás

Szervó hajtás

Fogaskerékmentes, szervomotor hajtású forma- és anilox hengerek. A forma és az anilox fixen beépített léghengereire szervomotorokat szerelünk, így lehetőségünk nyílik bármilyen nyomathossz beállítására, megszűnik az 5 vagy 10 mm-es korlát. A forma sleeve-re ragasztott klisék kerületét bevisszük a rendszerbe, és a szervo-frekvenciaváltók automatikusan beállnak a kívánt áttételre egy nagy pontosságú visszacsatolás segítségével. Megszűnnek a hagyományos gép fogaskerekei által okozott rezonanciák, és ezáltal a nyomatban jelentkező „rezonanciacsíkok” is csökkennek.

CNC nyomómű

Szervomotoros nyomómű és regiszter mozgatás PLC vezérléssel. Egy nyomómű állítását 4 db szervomotor végzi, 0,001 mm-es pontossággal, holtjáték mentes, precíziós orsókat és kocsikat mozgatva. A gépmesterek 2 db hordozható és 2 db színes érintőképernyős beépített kezelőfelületről állíthatják a nyomóerőt, a szervomotoros kereszt- és 360°-os hosszregisztereket. Ezek az értékek, sok más fontos paraméter mellett, a receptúra program segítségével mentésre kerülnek, így biztosítva a visszatérő munkák adatainak tárolását.

Rezgéscsillapítás

Rezgéscsillapító rendszer kerül minden nyomóműbe. A klisék ki- és belépésénél keletkező rezonanciák csillapításával a nyomatban jelentkező „rezonanciacsíkok” megszűnnek, ezért minden nyomóművet felszerelünk rezgéscsillapító rendszerrel.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Sleeve rendszer

Sleeve rendszer

Sleeve-es, oldalról cserélhető rendszer a forma és az anilox hengereknél. A léghengerekre, melyek fixen be vannak építve a flexonyomóműbe, igény szerinti sleeve-ek kerülnek, cseréjüket kezelőoldalról végezhetjük el a csapágyházak gyors kinyitása után. Így az átállási idő jelentősen lerövidül. A teljes nyomathossz tartomány kettő adapter sleeve segítségével érhető el a leggazdaságosabban. A forma- és anilox sleeve-ek cseréjét az erre kialakított 2 db sleeve tartó kocsi is segíti, melyek az alapfelszereltség részei, csökkentve a sérülés veszélyét és megoldja a forma- és anilox sleeve-ek biztonságos tárolását. Rendelhető az anilox sleeve-ekhez műanyag védő is, amit a sleeve-ek cseréjénél kell használni, megóvva az anilox sleeve-ek palástját a sérülésektől. Egyedi igény szerint gyártunk kis helyigényű, könnyen kezelhető forma sleeve tartó állványt vagy tárolót, ahol a géphez tartozó összes forma sleeve biztonságosan tárolható, illetve forma sleeve szállító kocsit, ami a tároló, a kliséragasztó és a flexonyomógép közötti biztonságos és könnyű szállítást oldja meg.

 

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Rákelkamra és festékfelhordás

Rákelkamra és festékfelhordás

A rákelkamra a festékfelhordási technológia egyik legfontosabb egysége. Ez egy precízen megmunkált alumínium öntvény, teflonozott felülettel. Az öntvény alsó és felső részére rákelpengét, oldalra pedig általános méretű tömítő szivacsot rögzítünk, amiknek a cseréje a nyomóműben is elvégezhető a rákelkamra kiszerelése nélkül. Az így felszerelt rákelkamrát állítható pneumatikus munkahengerrel párhuzamosan nekinyomjuk az anilox sleeve-nek, így egy zárt kamrarészt kapunk. A ki- és befolyó csöveket a kamra hátoldalához a szivattyúhoz és a festéktartályhoz rögzítjük gyorscsatlakozók segítségével. Robbanásbiztos szivattyún keresztül, 2 db tartó kocsira helyezett rozsdamentes festéktartályból cirkuláltatjuk a festéket a kamrába, melyek az alapár részét képezik. Az aniloxnak feszülő rákelpenge biztosítja a felesleges festék lehúzását, így az anilox sleeve-ek csészéinek kialakításával szabályozhatjuk a felvitt festék mennyiségét. A festékmennyiség növeléséhez vagy csökkentéséhez anilox sleeve-et kell cserélnünk. A rozsdamentes festéktartályba visszafolyó festéket mágnes szűri meg a fém szemcséktől. A tervezésnél fontos szempont volt a könnyű tisztíthatóság, a kis súly és a gyors, egyszerű ki- és beszerelés. A rákelkamrák szerelését, tárolását és a rákelpengék vágását az erre a célra kialakított kamraszerelő kocsi segíti, mely az alapfelszereltség része. Rendelhető viszkozitás szabályzó, automata mosó pneumatikus szivattyúval, anilox sleeve és rákelkamra mosó kocsi is.

 

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Automata nyomatbeállítás

Automata nyomatbeállítás

Automata nyomatbeállító rendszer 20 m-en belül. Az automata nyomatbeállító rendszer egy olyan szoftveres megoldás, ami 8 flexonyomóműben a hosszregisztereket és a nyomóerőket egyszerre állítja be 20 méteren belül, aminek eredményeként egy olyan nyomatképet kapunk, amit a gépmesternek csak finomítania kell a tökéletes nyomat eléréséhez. A finombeállítások elvégzéséhez bármilyen rendszernél elengedhetetlen az emberi tényező, a gépmester szerepe éppen emiatt mindig is létfontosságú marad. Ezzel a rendszerrel nagymértékben csökkenthető a selejt mennyisége és az átállási idő. A rendszer az alapfelszereltség része.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Nyomatellenőrző

Nyomatellenőrző rendszer

A nyomatfigyelőkkel a nyomat csak egy kis részletét lehetett egy képvétellel megfigyelni, ezért hosszú idő telt el, amíg a teljes nyomatkép ellenőrzése megtörtént, illetve a képrészletek frissültek. A megfigyelt területtől függően ez akár 15-30 másodpercig is eltarthatott, ami idő alatt a gyártási selejt elérhette a 100-150 métert is. A nyomatellenőrző előnye, hogy a teljes nyomatképet egyszerre láthatjuk jó minőségben egy nagyméretű (49”-os) 4K LED kijelzőn kevesebb, mint 1 másodperces frissítési idővel. Ezen felül beépítünk egy mozgó motoros egységet is, amivel nagyított képet tudunk készíteni a nyomat egy kijelölt részéről és ezt egy 27”os 4K LED monitoron megjelenítjük. A mozgó egységen elhelyezett spektrofotométerrel színhelyesség mérést tudunk végezni nyomtatás közben.

A nyomatellenőrző választható felszereltsége:

 

 

 • 100%-os nyomatkép megjelenítése
  • Nyomathiba felismerés nyomtatás közben
  • Vonalkód ellenőrzés nyomtatás közben
  • Színhelyesség ellenőrzés (RGB) nyomtatás közben
 • Mozgó kamera
 • Mikroszkóp kamera
 • Spektrofotométer (Lab) 
 • Automatikus nyomóerő beállítás
 • Automatikus hossz- és keresztregiszter beállítás
 • Nyomathossz (raport) ellenőrzése menet közben
 • Elő-, hátoldal regiszter ellenőrzése és automatikus beállítása hátoldalas nyomtatásnál
 • Riport készítése minőségellenőrzéshez
 • Receptúra mentése
Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Print 4.0
Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Sebesség

Sebesség

A gép mechanikai sebessége, ami egyben a legnagyobb nyomtatási sebesség, 400 m/perc, minőségi, 8 színes nyomatok készítése esetén is. Természetesen bizonyos anyagszerkezeteknél ennél alacsonyabb sebesség indokolt lehet. Tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy naponta átlagosan 150-200.000 méter nyomtatást lehet végezni a gépeinken 5-10 átállás mellett, 24 órás műszakban.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Szélesség

Szélesség

A flexonyomógép meghatározó paramétere a nyomtatási szélesség. Tapasztalatunk alapján a nyomtatási munkák 80%-a 1000 mm-nél keskenyebb, ezért az általunk gyártott flexonyomógépek többségét 1000 mm-es legnagyobb nyomtatási és 1100 mm-es legnagyobb anyagszélességgel rendelik. Egyedi gépgyártóként a Vevő igényei szerint a nyomtatási szélesség 500-1200 mm között választható.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Nyomathossz

Nyomathossz

A legkisebb nyomtatási hossz fontos tényező, mert a csökkenő példányszámok miatt a több produkciós nyomtatásnál a kliséköltség többszöröződik, amit a Vevő nem mindig fogad el. Ezért nálunk a nyomathossz 300-900 mm-ig állítható be, lehetőséget adva kisebb kliséméretekre, így csökkentve a kliséköltséget.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Nyomatfigyelő

Nyomatfigyelő

A nyomatok menet közben történő ellenőrzését nyomatfigyelő rendszerrel végezzük. Egy digitális kamera állóképet készít a nyomatról, melyet megjelenít két forgatható 19” LCD monitoron a kezelő részére. Az optika és a kamera mozgatását beépített motorok végzik, így a rendszer alkalmas akár automatikus pásztázásra is. Rendelhető 2 db (alsó-felső) kamerát tartalmazó nyomatfigyelő, így a tükör-normál nyomtatás váltásánál csak az alsó vagy a felső kamerát kell kiválasztani, egyéb módosításra nincs szükség, az anyagot nem kell átfűzni, ezáltal lerövidül és egyszerűsödik az átállás. A nyomatok ellenőrzését az alapfelszereltség részét képező nyomatellenőrző asztal is segíti, melynek saját D50-es megvilágítása van, és a gépmestereknek szükséges szerszámok, eszközök tárolására is használható. A nyomatellenőrző asztal kiegészíthető digitális mikroszkóppal, így a kinagyított nyomat egy 49”-os monitoron nézhető.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Szárítás

Szárítás

A festék gyors száradását meleg levegős szárítórendszer biztosítja a szárítóhídban és a nyomóművek között. A befúvó ventilátorokból a levegő elektromos fűtőspirálokon áthaladva az anyag felületének szárítása után elszívó ventilátorok segítségével távozik. Rendelhető meleg vizes előmelegítő egység, mellyel csökkenthető az elektromos áramfogyasztás. A ventilátorok működését és a hőmérsékletet több automata beállítással együtt a színes érintőképernyős kezelőfelületről szabályozzuk külön a szárítóhídban és külön a nyomóművek között. A levegő mennyiségét a nyomóművek között igény szerint manuális szelepekkel is állíthatjuk. Rendelhető a kiáramló meleg levegő hőjének hasznosítására hőcserélő egység, illetve a szárító levegő koncentrációját mérő LEL rendszer, melynek feladata, hogy a felmelegített szárító a levegőt keringtesse zárt körben és a koncentráció függvényében automatikusan keverjen hozzá friss levegőt, így megspórolva jelentős fűtési energiát.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Tekercselő

Tekercselő

A tekercselőegység feladata az alapanyag le- és feltekercselése. Az alapfelszereltség 1 db kézi váltású letekercselőt és 1 db kézi váltású feltekercselőt tartalmaz 800 mm-es legnagyobb tekercsátmérővel, pneumatikus expanziós tengellyel. A legnagyobb tekercsátmérő bővíthető 1000 mm-re és igény szerint rendelhető tengely nélküli kúpos tekercsrögzítő is. Rendelhető még megállás nélkül váltó le- és feltekercselő 800 mm-es legnagyobb tekercsátmérővel. Mindegyik tekercselőt külön motorral és csúcsminőségű szervo-frekvenciaváltóval szabályozzuk beépített húzóerőmérők segítségével, melyek tekercsátmérőtől és pályasebességtől függetlenül 5 Newtonon belüli állandó húzóerőt tartanak csekély energiafelhasználással. A kívánt húzóerőt színes érintőképernyős kezelőfelületen lehet beállítani. A tekercselők alkalmasak kétirányú tekercselésre. A letekercselő után és a feltekercselő elé szélvezérlő rendszert szerelünk fel motoros állítású ultrahangos érzékelővel, így biztosítjuk az anyag egyenletes oldalirányú vezetését. A feltekercselőn oldalanként állítható pneumatikus vasalóhenger segíti a levegő kiszorítását a tekercsből. A szárítóból kiérkező alapanyag áthalad egy hűtő hengeren, hogy a hőmérséklete megfelelő legyen a feltekercselésnél. Az alapanyag befűzését az OKTOFLEX PREMIUM esetén motoros hajtású befűzőlánc segíti a szárítóhídban, ami nyomtatás közben a szárítóhíd görgőit hajtja.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Kiegészítők

Kiegészítők

Vevőink egyedi igényeit kiszolgálva rendelhető műbél, zsugortömlő és sztreccs nyomtatási lehetőség, felületkezelő, antisztatizáló, áttapadást csökkentő plüsshenger vagy porzó, valamint bármilyen speciális kiegészítő, mint például pályafordító a kétoldalas nyomtatáshoz egy menetben vagy hátoldalas nyomtatás két menetben.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Távfelügyelet

Távfelügyelet

Gépeinkhez a VPN kapcsolatnak köszönhetően bármilyen segítségkérés vagy hiba felmerülése esetén csatlakozni tudunk, és megkezdhetjük a segítségnyújtást, támogatást vagy a probléma megoldását akár közvetlenül a gépmesterekkel egyeztetve költségek nélkül. A szoftverfrissítések telepítését is a távfelügyeleti rendszeren keresztül tudjuk elvégezni budapesti központunkból.

© 2023 Copyright Varga-Flexo Kft. Minden jog fenntartva!