Két gép egy áráért

Varga Lamináló-Tekercsvágó
 
|
premium
VARGA
LAMINÁLÓ-TEKERCSVÁGÓ
 
|
premium

MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA >
Lamináló-Tekercsvágó Premium

Technológia

A növekvő piaci verseny egyre magasabb minőségű csomagolóanyag előállítását igényli. Ennek egyik lépcsője a laminálási technológia, mellyel a különféle alapanyagok jó tulajdonságait összeadva, egy többrétegű anyagszerkezetet hozhatunk létre, így szinte bármilyen felhasználási területre tudunk minőségi csomagolóanyagot gyártani. A nyomtatás szempontjából fontos, hogy a nyomatot két anyag közé zárhatjuk és így a szebb esztétikai hatáson túl a csomagolóanyag szigorúbb egészségügyi követelménynek is megfelel. Az alapanyagok nyomtatása, laminálása, vágása tekercsből tekercsbe történik. A laminálógépek nem minden esetben használhatók ki három műszakban, mivel nem minden nyomtatott anyagot kell laminálni. Laminálás után viszont mindig szélezni kell az anyagot, illetve ha több pályát egymás mellett nyomtattunk, akkor a tekercset szét is kell vágni. Ezért tekercsvágógépre feltétlenül szükségünk van a laminálógép mellé.

Két gép egy áráért

A világon egyedülállóan ipari pengés tekercsvágó egységet szerelünk fel az általunk gyártott laminálógépekre, így egy beruházásból két teljes értékű géphez jutnak a Vevőink jobb kihasználhatósággal és gyorsabb megtérüléssel.

 

ELŐNYÖK

 • két gép egy áráért
 • gyors megtérülés
 • öt funkció egy gépben
 • egyszerű kezelés, gyors betanulás
 • ipar 4.0 hatékonyságnövelő automatizálás
 • minőségbiztosítási megoldások
 • rövid anyagpálya miatt jobb minőség, kevesebb selejt
 • nagy sebesség 600 m/min tekercsvágás, 300 m/min laminálás
 • alacsony üzemeltetési költségek
 • kompakt kialakítás, kis helyigény
 • technológiai támogatás és internetes távfelügyelet
 • prediktív karbantartás
 • kiváló értéktartás
Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Két gép egy áráért

ÖT FUNKCIÓ

 • alapanyagok előkészítése, méretre vágása
 • laminálás
 • ragasztóadagolás
 • tekercsvágás
 • szélezés szélelszívással

Laminálás

Laminálásnál az egyik alapanyag felületére egyenletesen felhordunk egy vékony ragasztóréteget, majd a másik anyagot a levegő kiszorításával hozzápréseljük, így duplex alapanyagot kapunk. Ezt a műveletet megismételve triplex anyagszerkezet jön létre. Az általunk gyártott oldószermentes, tekercses laminálógépek langyos ragasztókkal működnek, így lehetőség nyílik a nagy tételek mellett a kis tételek gazdaságos és jó minőségű gyártására és a korábban használatos, környezetre káros oldószeres technológia kiváltására.

Az oldalról cserélhető sleeve-es laminálómű 5 hengerből áll, melyek közül kettő temperált a ragasztó hőmérsékletének szabályzása érdekében. A lamináló henger egy beépített léghenger, amire oldalról lehet speciális szelepek segítségével a léghenger palástjánál rövidebb (a laminálási szélességgel megegyező méretre vágott) gumizott lamináló sleeve-et felhúzni a léghenger közepére. 

A lamináló henger fordulatszám szabályozását, mozgatását, kiemelését különálló szervomotorok végzik. A préselő hengert pneumatika mozgatja központi nyomóerő szabályzással. A ragasztó vastagság beállítását egy fokozatmentesen változtatható áttétel szabályozza, így akár 1 g/m2 ragasztóvastagságot is használhatunk, de természetesen az 1,8-2 g/m2 az optimális. Ez a beállítás akár menet közben is változtatható. A fém préselő henger és a laminálómű fűthető hengereinek hőmérsékletét temperáló berendezés biztosítja, megakadályozva a túlmelegedést. Színes érintőképernyős kezelői felületen állítható a ragasztó vastagsága, a méterszámláló programozása, a beállítások mentése és más fontos funkciók. Rendelhető felületkezelő, antisztatizáló és ragasztópára elszívó egység is.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Laminálás
Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Tekercsvágás

Tekercsvágás

Egy átkapcsolással és az anyag átfűzésével átváltható a laminálógép tekercsvágóvá, így két feladatot egy gép képes elvégezni jobb kihasználtsággal és gyorsabb megtérüléssel. A pneumatikus mozgatású késtartó alkalmas körkés és ipari penge használatára is. Alapfelszereltség a szélelszívó, ami a laminált anyagok szélezésénél szükséges és a lézeres jelölő, melynek bekapcsolása esetén egy lézer vonal jelenik meg megjelölve a vágás helyét és a dudák helyzetét mindkét expanziós tengelyen, így a dudák beállítása könnyedén elvégezhető tekercsvágáskor.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Ragasztóadagolás

Ragasztóadagolás

A ragasztóadagoló berendezés feladata a kétkomponensű ragasztó páramentes tárolása, előmelegítése, a két anyag összekeverése és a laminálógépbe történő adagolás a beállított arány szerint úgy, hogy a ragasztószint a hengerek között a fogyás figyelembevételével állandó legyen. A laminálógépbe két henger közé kerül a ragasztó, oldalirányú kifolyását műanyag terelőkkel akadályozzuk meg, így kis mennyiséget kell egyszerre bekeverni, nem keletkezik sok ragasztó selejt a laminálás végén. A ragasztó egyenletes összekeverését egy pneumatikus keverő is segíti, mely a laminálógépre van szerelve és a hengerek között állandó alternáló mozgásával biztosítja az adagolt ragasztó elkeverését. A gép megállása esetén a ragasztót tároló hengerek továbbforgatásával a ragasztó kötési idejét hosszabbítjuk meg, így csökkentve a beszáradást. Az adagoló fel van szerelve statikus keverőfejjel, fogaskerék-szivattyúval, frekvenciaváltóval, páramentesítővel és fűtéssel, melyeket a laminálógép színes érintőképernyős kezelői felületéről vezérelhetünk. A pontos keverési arány ellenőrzését átfolyásmérők biztosítják, a ragasztószintet ultrahangos érzékelők mérik. A komponensek a keverőfejig külön érkeznek, így elmosni csak egy rövid szakaszt kell. A ragasztóadagoló tartályában akár napokig is eltartható a ragasztó, így csökkentve a ragasztó selejtet.

 

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Print 4.0
Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Felépítés

Felépítés

A lamináló-tekercsvágógép kompakt kialakítású, 10 m2 alapterületen elfér, telepítése egyszerű és a működtetéséhez csak elektromos áramra, hűtővízre és levegő csatlakozásra van szükség. A robusztus öntöttvas vázra épülő gép nagy stabilitását az erős távtartók is biztosítják.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Sebesség

Sebesség

A gép mechanikai sebessége, ami egyben a legnagyobb tekercsvágási sebesség, 600 m/perc, a legnagyobb laminálási sebesség pedig 300 m/perc.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Szélesség

Szélesség

A lamináló-tekercsvágógép meghatározó paramétere a laminálási szélesség. Tapasztalatunk alapján az alapanyagokat vágási felár nélkül 1200 és 1300 mm között lehet megvásárolni. A lamináló-tekercsvágógép a laminálási munkák utáni tekercs- és szélvágáson kívül a nyomtatáshoz szükséges alapanyagok előkészítésére is alkalmas, ezért az általunk gyártott lamináló-tekercsvágógépek többségét 1200 mm-es legnagyobb laminálási és 1300 mm-es legnagyobb anyagszélességgel rendelik. Egyedi gépgyártóként a Vevő igényei szerint a legnagyobb laminálási szélesség 500 és 1500 mm között lehet.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Tekercselő

Tekercselő

A tekercselők feladata az alapanyag le- és feltekercselése. Mindegyik tekercselőt külön szervo motorral és csúcsminőségű szervo-frekvenciaváltóval szabályozzuk beépített húzóerőmérők segítségével, melyek tekercsátmérőtől és pályasebességtől függetlenül 5 Newtonon belüli állandó húzóerőt tartanak csekély energiafelhasználással. A kívánt húzóerőt színes érintőképernyős kezelőfelületen lehet beállítani. A tekercselők alkalmasak kétirányú tekercselésre, és az anyag megfogását kúpos befogókkal vagy levegős expanziós tengelyekkel biztosítjuk. A letekercselők után szélvezérlő rendszereket szereltünk fel ultrahangos érzékelőkkel, így biztosítjuk az anyag egyenletes oldalirányú vezetését. Az „A” letekercselőn ezt kiegészítjük egy nyomatfelismerő kamerával, amivel nyomatra is lehet szabályozni, függetlenül attól, hogy folyamatos, szaggatott vagy, hogy milyen széles a nyomat. Ennek a szabályzásnak a jelentősége tekercsvágásnál jelentkezik, amikor a nyomathoz képest kell széleznünk.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Távfelügyelet

Távfelügyelet

Gépeinkhez a VPN kapcsolatnak köszönhetően bármilyen segítségkérés vagy hiba felmerülése esetén csatlakozni tudunk, és megkezdhetjük a segítségnyújtást, támogatást vagy a probléma megoldását akár közvetlenül a gépmesterekkel egyeztetve költségek nélkül. A szoftverfrissítések telepítését is a távfelügyeleti rendszeren keresztül tudjuk elvégezni budapesti központunkból.

© 2023 Copyright Varga-Flexo Kft. Minden jog fenntartva!